Lomi Lomi massage

De oorsprong van Lomi Lomi massage

De Lomi Lomi massage is een massagevorm uit Hawaii. De kunst van deze traditionele massage wordt daar generatie op generatie doorgegeven. U hoeft niet af te reizen naar Hawaii om deze heerlijke massage te ervaren!

Traditionele Lomi Lomi beoefenaars starten de lomi behandeling met een Pule (gebed) voor de cliënt en voor zichzelf. Tijdens de massage wordt gemasseerd met Aloha. Dit betekent letterlijk levensadem. Werken met Aloha tijdens de Lomi Lomi massage betekent universele liefde en intentie.

Een mooie omschrijving voor de Lomi is dan ook “liefdevolle massage”.

Wat is Lomi Lomi massage

De Lomi Lomi massage is het meest bekend om de lange, vloeiende grepen en de dans rondom de tafel. Er wordt gemasseerd met de onderarmen met een ruime hoeveelheid olie.

De Lomi Lomi massage is een rustige, ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam.

De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren.

In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, gaat het voornamelijk om de twee zaken: harmonie en liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De behandeling zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking.

De Lomi Lomi massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen. De behandeling duurt ca. 60 min. en hierbij wordt zowel de achter- als voorzijde van het lichaam gemasseerd.

Na deze Lomi Lomi massage voel je je als herboren.

Home

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram