Neuroreflexologie

Wat is neurorefleologie?

Neuroreflexologie is ontstaan vanuit voetreflexologie. Neuroreflexologie richt zich op reflexpunten die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden. Via het ruggenmerg, dat zich in de wervelkolom bevindt, gaan zenuwbanen naar de organen, spieren en systeem (o.a. het ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem en het hormonaal systeem). Als er zich een blokkade op een van deze zenuwbanen bevindt kan deze blokkade verschillende soorten klachten veroorzaken.

Neuro-reflexzonetherapie helpt onder andere bij:

• Gewrichtsklachten: o.a. nek-, rug-, arm-, schouderklachten zoals RSI, Artrose en een hernia

• Hoofdpijn, migraine, duizeligheid, Tinnitus

• Orgaanaandoeningen: spijsverteringsklachten, darmkrampen, menstruatieklachten, huidproblemen 

• Ademhalingsklachten

• Aangezichtsverlamming

Het doel van neuro-reflexzonetherapie is door het activeren van de betreffende zenuwbanen de zenuw aan te zetten om informatie weer door te laten stromen, waardoor het lichaam de kans krijgt de balans weer te herstellen.

Hoe werkt neuro-reflexzonetherapie?

Tijdens de behandeling worden volgens een nauwkeurig systeem zenuwbanen bewerkt en blokkades opgespoord. Dit gebeurt door het uitoefenen van druk (bot op bot) en die druk wordt een bepaalde tijd vast gehouden. Wanneer een zenuw geblokkeerd is kan dit zeer pijnlijk zijn. Vooral de duur van de pijn tijdens het toepassen van druk zegt iets over de toestand van de betreffende zenuw.

Deze vorm van neuro- reflexzonetherapie kan afzonderlijk of samen met de voetreflexmassage worden uitgevoerd. De therapie is zeer doeltreffend. In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al onmiddellijk een verbetering. Echter hoe langer de pijn aanwezig is hoe meer tijd het zal vragen om de pijn te laten verdwijnen.

Home  

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram